Ruokiemme tuoteselosteissa näkyy ruokalajin hiilijalanjälki, laskettuna 100 g ruokaa kohden, kuten ravintosisältötiedot. CO2e -luvut perustuvat reseptissä käytettyihin raaka-aineisiin ja niiden määriin

Ruoan hiilijalanjälki näkyy nyt tuoteselosteessa!

Ruokiemme tuoteselosteissa näkyy nyt ruokalajin hiilijalanjälki, laskettuna 100 g ruokaa kohden, kuten ravintosisältötiedot. CO2e -luvut perustuvat reseptissä käytettyihin raaka-aineisiin ja niiden määriin.

Ruoan tuotanto, valmistus ja jakelu aiheuttavat noin 25–30 % maailman kaikista kasvihuonekaasupäästöistä. Kaiken kaikkiaan ruoka on siis merkittävä ilmastonmuutokseen vaikuttava tekijä.

Noin 80% koko tuotantoketjun päästöistä aiheutuu ruoan alkutuotannosta (mm. raaka-aineiden kasvatuksesta ja viljelystä).

Me Unicalla haluamme toimia vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti. Kun toimimme kaikki yhdessä, jo pienilläkin teoilla saadaan aikaan tuntuvia kokonaisvaikutuksia!

Tee sinäkin ruokahetkestäsi ekoteko ja valitse ateriaasi

Runsaasti

  • Kauden kotimaisia kauden kasviksia
  • Perunoita 
  • Juureksia, sipulia ja kaalia
  • Palkokasveja
  • Viljavalmisteita
  • Kotimaisia marjoja ja hedelmiä 

Kohtuullisesti

  • Maitotuotteita
  • Munia
  • Ekologisesti kestävää kalaa (MSC-sertifioitua)
  • Siipikarjaa
  • Riistaa

Säästeliäästi

  • Lihaa ( erityisesti naudanlihaa)
  • Juustoa
  • Riisiä
  • Kasvihuoneessa kasvatettuja vihanneksia
  • Pullovettä ( kun turvallista hanavettä on saatavilla)