Ruoan hiilijalanjälki näkyy tuoteselosteessa!
Ruokiemme tuoteselosteissa näkyy nyt ruokalajin hiilijalanjälki, laskettuna 100 g ruokaa kohden, kuten ravintosisältötiedot. CO2e -luvut perustuvat reseptissä käytettyihin raaka-aineisiin ja niiden määriin.
- Ruoan tuotanto, valmistus ja jakelu aiheuttavat noin 25–30 % maailman kaikista kasvihuonekaasupäästöistä. Kaiken kaikkiaan ruoka on siis merkittävä ilmastonmuutokseen vaikuttava tekijä.
- Noin 80% koko tuotantoketjun päästöistä aiheutuu ruoan alkutuotannosta (mm. raaka-aineiden kasvatuksesta ja viljelystä).
- Me Unicalla haluamme toimia vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti. Kun toimimme kaikki yhdessä, jo pienilläkin teoilla saadaan aikaan tuntuvia kokonaisvaikutuksia!
Tee sinäkin ruokahetkestäsi ekoteko ja valitse ateriaasi
Runsaasti
- Kauden kotimaisia kauden kasviksia
- Perunoita
- Juureksia, sipulia ja kaalia
- Palkokasveja
- Viljavalmisteita
- Kotimaisia marjoja ja hedelmiä
Kohtuullisesti
- Maitotuotteita
- Munia
- Ekologisesti kestävää kalaa (MSC-sertifioitua)
- Siipikarjaa
- Riistaa
Säästeliäästi
- Lihaa ( erityisesti naudanlihaa)
- Juustoa
- Riisiä
- Kasvihuoneessa kasvatettuja vihanneksia
- Pullovettä ( kun turvallista hanavettä on saatavilla)